Lukusuositukset

Osakesijoittaminen

Peter Lynch kertoo kannustavaan sävyyn, miten piensijoittaja voi menestyä jopa ammattimaisia sijoittajia paremmin. Helppolukuinen ja innostava kirja – sopii myös aloittelijalle.

Helsingin pörssin tietämyksessä Kim Lindström on aivan ykkönen. Piensijoittajilla on erinomaiset mahdollisuudet menestyä Lindströmien pitkäjänteistä ja hötkylemätöntä strategiaa noudattaen. Suosittelen!

Hämäläinen ja Oksaharju ovat koonneet yhteen seitsemän sijoittajagurun opit. Tyylit ovat hyvin erilaisia: aktiivisesta osakepoiminnasta passiiviseen indeksisijoittamiseen. Sijoittajan on hyvä tuntea, millä eri tyyleillä muut sijoittajat yrittävät saada tuottoa.

Hagstromin kirja on selkeä ja helposti ymmärrettävä teos Warren Buffettin sijoitusfilosofiaan. Kirjan lukemalla oppii muun muassa, miten Buffett määrittelee riskin ja hajauttamisen sijoittamisessa.

Inspiraatiota oman talouden hallintaan

Havian, Lappalaisen ja Rinta-Lopin teos kannustaa lukijaa miettimään omaa rahankäyttöään. Tuoko shoppailu ja rahan kuluttaminen onnea? Mihin kaikkeen vaivalla saatua palkkatuloa kuluukaan? Kannattaisiko tehdä jotain muutoksia? Kirja on innostava ja tarjoaa runsaasti pohdittavaa.

Myllyoja ja Kullas haluavat herätellä naisia miettimään omaa talouttaan. Naiset tyypillisesti tienaavat vähemmän kuin miehet, minkä takia myös naisten eläkkeet ovat keskimäärin miesten eläkkeitä pienemmät. Tähän vaikuttavat myös muun muassa perhevapaiden pitäminen. Kirja on helppolukuinen ja sopii hyvin myös aloittelijalle.

 

*-merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä. Affiliate-linkkiä käyttämällä voit tukea blogin toimintaa.