Lisämotivaatiota ruotsin opiskeluun

Aika moni meistä tarvitsee ruotsin kieltä työssään. Ei välttämättä joka päivä tai edes viikoittain, mutta useissa töissä on oltava valmius puhua ruotsia ainakin toisinaan.

Sujuva ruotsin kielen taito yhdistettynä muuhun oman alan ammattitaitoon lienee myös erittäin toimiva tapa kiilata työnhaussa muiden hakijoiden ohi.

Virkamiesruotsi on tietysti hyvä olla suoritettuna, jos sitä töissä vaaditaan, mutta varsinainen kielitaito onkin sitten eri asia. Töissä kun voi joutua käymään niin arkipäivän keskusteluja kuin käyttämään erikoissanastoakin.

Kielten opiskelu töiden päälle voi olla vähän puisevaa, mutta onneksi netistä löytyy myös todella kiinnostavaa kuultavaa ja luettavaa ruotsiksi.

Kun aihe kiinnostaa riittävästi, niin sitä on valmis vähän pinnistelemäänkin. Joitain podcasteja olen kuunnellut useampaankin kertaan, kun jotkut kohdat ovat menneet ensimmäisellä kuuntelulla ihan ohi.

Jos ruotsin kielen taitosi vaatii vähän preppaamista, niin kokeile seuraavan kerran aloittaa vaikka näistä:

Lyxfällan – Podcast rahaan, talouteen ja sijoittamiseen liittyvistä aiheista. Magnus ja Patrick puhuvat mielestäni varsin selkeää ruotsia, eli mukana on mahdollista pysyä vaikkei aivan täydellisesti kieltä osaisikaan.

Prata Pengar – Ruotsin Nuorten Osakesäästäjien pitämä podcast. Tätä en ole vielä ehtinyt kuuntelemaan, mutta monet ovat sitä suositelleet. Jos haluaa oppia ihan sijoittamisen perusteita, niin kannattanee aloittaa ensimmäisistä jaksoista.

Radio Sweden på lätt svenska – Näitä kuuntelen joskus työmatkalla. Kyseessä ovat siis alle kymmenen minuutin pätkät, missä luetaan uutisia ruotsiksi varsin hitaasti.

Sparpodden – Suomessa Nordnetilla on Rahapodi, Ruotsissa se on Sparpodden. Jostain syystä Lyxfällania on mielestäni helpompi seurata kuin Sparpoddenia, mutta ehkä tuo vaatii vaan vähän lisää harjoitusta! Asiaa tietysti auttaa se, miten hyvin aiheita tuntee ennestään, sillä silloin pystyy arvaamaan uudet sanat kontekstia hyödyntämällä.

Mitä sinä tykkäät kuunnella tai lukea ruotsiksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *