Toivelista valmiiksi

Onko sinulla jo toivelista valmiina? Ei siis joulupukkia varten vaan osakeostoihin.

Arvosijoittaja Lauren Templeton puhuu tästä ollessaan vieraana Value Investing Podcast -jaksossa. Ideana on koostaa toivelista yhtiöistä, joiden osakkeita aivan erityisesti haluaisi omistaa. Luonnollisesti hyvinä aikoina erinomaisten yhtiöiden osakkeiden hinnat ovat korkealla, eikä arvosijoittaja halua niitä silloin ostaa.

Lista kannattaa kuitenkin tehdä valmiiksi ja laittaa se pöytälaatikkoon odottamaan, sillä varmasti jossain vaiheessa maailman parhaimmillekin yhtiöille tulee väliaikaisia vaikeuksia. Tällöin viisas sijoittaja näkee tilaisuutensa tulleen ja iskee kiinni!

Sijoittajalegenda Warren Buffett on tunnetusti sanonut, että paras aika ostaa osaketta on silloin kun yhtiö on leikkauspöydällä. Mikä on tietysti helpommin sanottu kuin tehty!

Lisäksi on vieläpä kyettävä erottamaan väliaikaiset haasteet pitkäaikaisista ongelmista, mikä ei yleensä ole mitenkään yksinkertaista.

Kun yhtiö on uutisissa päivästä toiseen – eikä lainkaan myönteisistä seikoista johtuen – on hyvin inhimillistä alkaa epäillä omia valintojaan ja lykätä ostopäätöstä. Nimenomaan tästä syystä toivelistalla on merkitystä. Kun valinnan on jo kerran tehnyt ja hinta lopulta laskee kohdilleen, niin päättäväinen sijoittaja saa tehtyä ostopäätöksen muun maailman mielipiteistä välittämättä.

On niin paljon helpompi kulkea virran mukana ja olla vaikka väärässä kunhan kaikki muutkin ovat, kuin kulkea omaan suuntaansa. Toivelista on yksi tehokas apuväline tällä matkalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *